MICK BLOCK TRIO – WHAT NOW?

Artiest info
Website
facebook
Label: Bright Shiny Things

De Amerikaanse cellospeler, zanger en componist Mick Block uit Boston, Massachusetts schreef een 500-tal tracks die sinds 2017 terug te vinden zijn in het forum ‘Sound Collection’ van ‘Facebook’. Daarnaast bouwde hij ook een reputatie uit als arrangeur van muziek voor o.a. Elton John, Bobby McFarrin, Morrissey, Metallica en Miley Cyrus. Daarenboven speelde hij eveneens als sessiemuzikant met zijn cello mee op platen van o.a. Stevie Wonder, ‘Bon Iver’, ‘The National’ en Allison Krauss.

Als ‘Mick Block Trio’ brengt hij nu een volwaardig eigen album op de markt onder de titel “What Now?”. Hijzelf zingt op een aantal van de elf tracks en speelt daarbij op cello, terwijl Joe K. Walsh op mandoline speelt en de van zijn werk met Josh Ritter en Ray Lamontagne gekende Zachariah Hickman de contrabas hanteert. De muziekstijl die daarvoor geselecteerd werd varieert tussen jazz, folk en indie rock hetgeen gezorgd heeft voor voldoende afwisseling tussen de verschillende nummers op “What Now?”.

De albumtiteltrack is geheel instrumentaal en hoe dat klinkt kunt u beluisteren op de tweede video waar het ‘Mick Block Trio’ dit nummer live speelt tijdens het ‘Wintergrass’-festival in Washington van dit jaar. De openingstrack “Won’t Have To Wait” is echter wel gezongen door Mick Block zelf, net als bij de songs “A-OK”, “I’m Gonna Sleep With One Eye Open” en de single “One Fine Day” die u op de eerste video kunt horen. Heel wat nummers zijn echter louter instrumentaal opgevat zoals “Highland Ridge”, “Fla-Flu”, “Medieval Winter In Muncie”, “Koromanti No. 1” en “Tune For Tunde”.

Een interessant weetje is dat Mick Block ook les geeft aan een 600-tal cellomuzikanten via ‘online teaching’ en de ‘Multi-Style Cello School’ op de website ‘ArtistWorks.com’ en hij richtte in 2010 het ‘Mike Block String Camp’ op waar potentiële cellospelers het vak ook kunnen leren van een echte professional op het instrument. Daarnaast is hij ook nog actief als professor aan het beroemde ‘Berklee College Of Music’ en sinds 2018 aan de faculteit van het ‘New England Conservatory’.

(valsam)